Costa Blanca is  één  van de meest gezonde verblijfplaatsen op aarde!
Deskundigen zijn het erover eens dat de bewoners van de Costa Blanca gezonder en met minder lichamelijke klachten leven dan menigeen elders.
Met name astma- en reumapatiënten, mensen met hart- en vaatziekten, artrose, allergieën en huidaandoeningen
voelen zich hier beter.
Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind van de Meseta waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn: 's winters ca. 15 tot 22 graden en 's zomers niet te warm met ca. 30 graden Celsius.
De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en de luchtvochtigheid is zeer laag. Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos dragen bij aan deze gezonde omgeving. Vooral ook diegenen die tevens de levensstijl van de Spanjaarden hebben overgenomen: lekker eten, op z'n tijd een dansje, een wandeling en vrienden ontmoeten, voelen zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk veel beter.
Zowel voor een zomervakantie als voor een winterverblijf is de Costa Blanca de beste keuze in Spanje. Door het klimaat treft u hier naast de buitenlanders die zich permanent gevestigd hebben, het hele jaar door toeristen aan. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de kosten van het levensonderhoud lager liggen dan in noord Europa. De prachtige stranden zijn onvergetelijk voor hen die een passieve zonvakantie wensen, maar ook voor de meer actieve toeristen zijn er heel wat mogelijkheden. Het fantastische bergland, dat vlakbij de kustlijn ligt, biedt zowel voor de wandelaar als voor de autotoerist een prachtig natuurgebied met uitzonderlijk mooie vergezichten en pittoreske dorpjes.

foto's van de omgeving